Competència en Comunicació Lingüística i Audiovisual - Intel·ligència lingüística

imatge de smendez3

Menysprear la llengua

Els polítics que governen a l'Aragó (Partit Popular i Partit Aragonès) han decidit, aquesta setmana, canviar el nom de dues de les llengües que es parlen: l'aragonès i el català. Des de l'equip de la Notícia de la Setmana volem mostrar el nostre desacord amb aquesta decisió.

La baldufa vermella. Lectura fàcil

Relat a partir d'un curs de redacció de textos de lectura fàcil, de 41 pàgines. L'argument gira al voltant d'una noia xinesa, la Ling, que arriba a les comarques tarragonines després d'un llarg viatge en avió. Acaba d'estrenar els 14 anys i ha de començar una nova vida a Catalunya. Se centra en les seves impressions i descobertes, sobretot a l'institut.

A poc a poc, anirà entenent el català i fent-se gran...

imatge de smendez3

La primavera tot ho altera


 

Sovint identifiquem Mozart i, especialment, un fragment de les seves "Quatre estacions" amb la primavera. Aquest període de tres mesos significa l'esclat de la vida després del fred i de l'ensopiment de l'hivern. La vida després de la mort. L'alegria després de la tristor.

Webmix de la biblioteca MIRACONTES

Webmix's de la biblioteca MIRACONTES de l'escola l'Esculapi de l'Escala

diferents Symbaloo:

  1. biblioteques escolars
  2. lectura
  3. recursos
  4. plans de lectura
  5. CRP / CCAA i altres

clicant l imatge us portarà a la webmix

30 idees per escriure

30 propostes per escriure, segur que trobeu la vostra:

imatge de smendez3

El Papa marxa

El Papa de Roma (Benet XVI) ha dit que ja no vol continuar sent Papa. És Papa des de fa 8 anys. I això ha sorprès a tothom, ja que normalment un Papa no deixa de ser-ho fins que mor.

Benet XVI ja té 85 anys. Diu que està cansat i no té forces per continuar. Prefereix que una altra persona faci la seva feina. Per aquest motiu, el 28 de febrer serà el seu últim dia com a Papa.

Joan Oliver , Pere Quart

Heu estat triats per participar en un intercanvi del projecte Comènius amb altres estudiants europeus. L'objectiu de l'intercanvi és fer conèixer, a través de pistes, la vida i l'obra d'un escriptor vallesà, Joan Oliver. Per fer-ho bé, us haureu de documentar amb profunditat. Esteu preparats/es? https://sites.google.com/site/webquestperequart/

Pàgines

Subscriu-te al RSS - Competència en Comunicació Lingüística i Audiovisual - Intel·ligència lingüística
X
Introduïu el vostre nom d'usuari de Kalidoscopi.
Introduïu la contrasenya per al vostre nom d'usuari.
Carregant